img

technologia

Technológia

Szendvics szerkezet

Külső faburkolat

40 mm - 70 mm-es külső nútféderes gerendaburkolat; párazáró fólia; 40 mm - 150 mm-es gerenda rácsszerkezet közte hőszigetelő ásványgyapot; 40 mm-es léc-rácsszerkezet - szerelési űr; párazáró fólia; belső lambéria vagy gipszkarton burkolat

Külső vakolt falburkolattal

DRYWIT – vakolat; üvegszövet; Nikecell hőszigetelés; OSB lapok; párazáró fólia; 40 mm - 150 mm-es gerenda rácsszerkezet, közte hőszigetelő ásványgyapot; 40 mm-es léc-rács-szerkezet - szerelési űr párazáró fólia; belső lambéria vagy gipszkarton burkolat

Gerenda szerkezet

Külső falak szerkezete

Szimpla változat: tömör - gyalult - nútolt gerendák - 40-100 mm-ig - duplanútféderes

Téliesített változat: tömör - gyalult - nútolt gerendák - 40-100 mm-ig - duplanútféderes párazáró fólia 5 X 5-10 cm-es lécrács - közte ásványgyapot hőszigetelő párafékező fólia lambéria vagy gipszkarton burkolat

Dupla változat: dupla fal - 70 mm-es nútféderes gerendákból közte 90 mm-es köz őrölt parafával töltve

Belső falak szerkezete

40 - 100 mm-es vastag nútféderes gerendák esetenként lambéria vagy gipszkarton burkolattal

Padló szerkezete

20-40 mm-es nútféderes hajópadló

Földszinten:

párafékező fólia 5 X 5-10 cm-es aljzatlécek, köztük ásványgyapot vagy Nikecell hőszigetelés 2 réteg bitumenes csupasz lemez aljzatbeton

Emeleten:

24 mm-es deszka vakpadló filc vagy parafa hangszigetelő mennyezetgerendák - 10 X 16, 12 X 18 cm-esek lambéria vagy gipszkarton burkolat, esetenként a gerendák közé süllyesztve, közte ásványgyapot.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK

Alapozás

Az alap elkészítését a legnagyobb gondossággal végezze. Az alapnak teljesen síknak és vízszintesnek kell lennie, hogy a rákerülő farészek megfelelően feküdjenek. Az alap oldalai merőlegesen találkozzanak, és ne lépjék túl a fal síkját, így elkerülhető a lepergő csapadékvíz bevezetése a faszerkezet alá. Javasoljuk az alap szigetelését egy réteg bitumenes vízzáró szigetelővel. Az alábbi alapozási megoldásokat javasoljuk: beton lemezlap-széleken sávalap- vagy betontömb alapozás. Az utóbbi esetben egy padlóráma kialakítása szükséges fagerendából.

Tárolástól az összeszerelésig

A felületkezelés nélkül szállított faház osztályozott lucfenyőből készült. A faházak csomagolása nem vízzáró, ezért a felállításig védett, száraz helyen, a talajtól eltávolítva kell tárolni. A vásárló igényére a faanyagot kezeljük gyárilag, gomba, rovar és vízálló fürdetéssel.

Az alappal érintkező alkatrészeket le kell kezelni minősített favédőszerrel. Az összeszerelés után nem elérhető farészeket előre be kell kenni megfelelő vastagságban védőszerrel. Közvetlenül a felállítás után az egész házat be kell kenni mélyen beszívódó favédő alapozóval. A fedőfestéshez olyan időjárásálló lazúr használatos, amely biztosítja a faanyag magas szintû fizikai védelmét nedvesség és UV- sugárzás ellen, vízlepergető nedvességszabályzó és fényálló.

A faanyag minősége, reklamáció

Az ön által vásárolt faházak osztályozott fenyőfából készülnek. A fa természetes anyag, ezért minden darabnak saját színárnyalata van, és eltérően dolgozik. A fa sohasem néz ki egységesen, ez teszi az anyagot olyan közkedveltté. Amennyiben a gondos gyári ellenőrzés után is reklamációra kerülne sor, az alkatrész listán jelölje be a hibás elemet és küldje el az eladónak. A felszerelés közben felmerülő értelmezési problémák esetében kérje az eladó tanácsát, ne próbálkozzon elemek elvágásával vagy átalakításával: a garanciális kötelességünk kizárólag a hibás anyagok kicserélésére terjed ki.

Reklamáció alapjául nem szolgáló okok

Nem kieső göcsök. Az élettartamot nem csökkentő elszíneződések (pl. kékülés). Nem átmenő, felületi (száradási) repedések, melyek nem befolyásolják a konstrukció szilárdságát. A szabványnak megfelelően hossz-toldott anyagok felhasználása megengedett. A faanyag olyan mértékű vetemedése, ami nem gátolja meg annak beépítését. A fedél és a padló deszkáinak nem látható oldala lehet gyalulatlan. Az elemek látszó felülete gyalult, felszerelés után -de a végleges festés előtt- kézi átcsiszolást igényelnek.

Tetőfedés/Ereszek

Tartószerkezeti szempontból az épületek csak meteorológiai terhek és könnyű héjalás(bitumenes zsindely, könnyű cserép) viselésére alkalmasak. A tetőfedést csak szilárdan álló létráról végezze! A tetőtérre ne álljon fel, mivel a lambériázás nem pontszerû terhelésre van kialakítva. A tetőfedő anyagok és az ereszcsatorna nem része az építőkészletnek. Ezek ügyében kérje ki szakkereskedőjének tanácsát. A fedés, illetve szerelés során tartsa be a gyártó előírásait! Gondoskodni kell a csapadékvíz elvezetéséről a háztól.

Kiemelt ajánlatunk

Két egymásból nyíló, egyforma nagyságú szoba és egy fürdőszoba kapott helyet ebben a nyaralónak használatos házban. A bejárat kis fedett teraszról nyílik. A konyha és fürdőszoba gipszkartonburkolatot kapott, a tető zsindelyborítást. A nyílászárók masszív fenyőből készültek, az ablakokat zsalutáblák díszítik.

kiinduló ár:6.414,85

Mások ezt nézték

Mindenkinek jól jön egy hely, ahol az elme lecsendesül, a test
ellazul. Ez a nyaralóház mindkét szempontnak igyekszik megfelelni az
átgondolt kialakítás révén, a fa pedig meleg, otthonos
hangulatot nyújt. A lakályos házikó nappalit, két szobát, konyhát,
tárolót és fürdőszobát foglal magába. A bejárat a fedett teraszról
biztosított.

kiinduló ár:20.487,25

Kellemes  lakóhely nyolcvan négyzetméteren, ideális  egy családnak. A bejárat a fedett teraszról biztosított. A  két hálószoba és a fürdőszoba  a nappaliból nyílik. A konyhához kamra társul.

kiinduló ár:13.621,26

Korszerű 110 négyzetméteres faház 3 hálószobával,tágas nappalival két fürdőszobával. Ideális többgyermekes családnak. 

kiinduló ár:22.984,18

Kényelmes és hangulatos családi ház 94.50 m2-en. Belterében konyha, nappali, két hálószoba, fürdőszoba, WC található. Bejárat az L alakú teraszról, amely a frontot övezi. Akárcsak a ház külseje, a beltér is a természetesség jegyeit hordozza magán. A nyílászárók masszív fenyőből készültek, az ablakokat zsalutábla díszíti.

kiinduló ár:28.871,31
© 2013. Korondi Árcsó designed and developed by: Zebramedia