img

arcso-fahazak-mire-figyeljunk
Tippek
faház, árcsó, energia
Mi feltöltünk energiával!

A faházak építésekor három alapvető értéket tartunk szem előtt, ezek a környezettudatosság, a vitalitás és a gazdaságosság.

Környezettudatosság

A megfelelő tervezés, építés és technológia használata nagyon kis¬mértékű környezeti hatást jelent: egy olyan fában gazdag vidéken, mint Erdély, a fa óvatos felhasználásával az egyetlen örökké megújuló erőforrást tudhatjuk magunkénak.

Fával dolgozni 50 százalékkal kevesebb energiafelhasználást jelent, mintha cementtel dolgoznánk, és 80 százalékkal kevesebbet, ha a téglával hasonlítjuk össze.

A fa megköti a globális felmelegedésért felelős szén-dioxidot, és a házakban történő felhasználásakor egy hosszútávú széndioxid-tároló jön létre, ami köbméterenként nagyjából 0,8 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A szokványos építkezési anyagok fával való cseréjével minden köbméter fa átlagosan 0,8 tonnával csökkenti a CO2 légkörbe való kijutását.

Gazdaságosság

Egy faház nemcsak építéskor tud spórolni, de teljes élettartama alatt is: a fa falak a betonnál 15-ször, az acélnál 400-szor és az alumíniumnál 1770-szer jobban szigetelnek. Egyes források szerint egy 2,5 centis, fából készült fal jobban szigeteli a hőt, mint egy 11,4 centis téglafal. Ugyanakkor a fa napenergiát és nedvességet is tárol, így segít csökkenteni a téli fűtés- és a nyári hűtésköltségeket.

Bár a megfelelő szigetelésnek köszönhetően a faházak melegek télen és hűvösek nyáron, az egyéni igények változóak, és a Korondi Árcsó munkatársai rendelkezésedre állnak ezek kiszolgálásában.

Vitalitás

Faházban élni egy egészséges és természetes környezetet jelent. A fa az egyetlen lélegző anyag, ami képes szabályozni a benti páratartalmat, elkerülni a levegő kiszáradását, és megfelelő szellőztetéssel energiaspórolást érve el. A faházak által biztosított mikroklíma optimális szinten tartja a levegő nedvességét, így elkerülve a különböző baktériumok, vírusok és a por megtelepedését.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlatunk

Ez a gerendaházunk Marosvásárhelyen áll, és letisztult formatervezés, gondos famegmunkálás, átgondolt térrendezés jellemzi. A frontszinten található teraszok, a mennyezet-, fal-, padlószerkezet, akárcsak a nyílászárók mind fából készültek, mely natúr hatást, otthonos életérzést kölcsönöz a kétszintes épületnek.

kiinduló ár:20.473,45

Mások ezt nézték

Mindenkinek jól jön egy hely, ahol az elme lecsendesül, a test
ellazul. Ez a nyaralóház mindkét szempontnak igyekszik megfelelni az
átgondolt kialakítás révén, a fa pedig meleg, otthonos
hangulatot nyújt. A lakályos házikó nappalit, két szobát, konyhát,
tárolót és fürdőszobát foglal magába. A bejárat a fedett teraszról
biztosított.

kiinduló ár:17.078,61

Kényelmes és hangulatos családi ház 94.50 m2-en. Belterében konyha, nappali, két hálószoba, fürdőszoba, WC található. Bejárat az L alakú teraszról, amely a frontot övezi. Akárcsak a ház külseje, a beltér is a természetesség jegyeit hordozza magán. A nyílászárók masszív fenyőből készültek, az ablakokat zsalutábla díszíti.

kiinduló ár:24.771,69

Kellemes  lakóhely nyolcvan négyzetméteren, ideális  egy családnak. A bejárat a fedett teraszról biztosított. A  két hálószoba és a fürdőszoba  a nappaliból nyílik. A konyhához kamra társul.

kiinduló ár:10.272,68

Emeletes, többteraszos épület, mely családi házként, nyaralóként egyaránt lakható. Igényes megmunkálás jellemzi. A földszinten amerikai konyha, kamra, egy hálószoba és fűrdőszoba van kialakítva, míg a tetőtérben három szoba, valamint gardrób, illemhelyiség, fűrdőszoba található.

kiinduló ár:42.945,69
© 2013. Korondi Árcsó designed and developed by: Zebramedia