În căutarea unui plan de cabană din lemn? Iată ce trebuie să știi

plan cabana din lemn, case din lemn eficiente energetic arcso

Dacă plănuiți să construiți o cabană din lemn anul acesta, cu siguranță ați început deja să faceți un research pe piața de profil. Vorbim despre a găsi, mai întâi de toate, un plan. Iată, deci, despre ce vom discuta în rândurile ce urmează. 

Ce trebuie să știu despre cabană din lemn și planul pentru aceasta?

Desigur că la primul gând, un plan cabana lemn înseamnă o asociere pe care o facem imediat cu timpul liber, cu relaxarea și vacanțele binemeritate. Atunci când nu ne permite programul de prea mult, putem opta cel puțin pentru varianta sfârșitului de săptămână petrecut la cabană. Fie că va fi o locuință de folosință periodică, mai mult sau mai puțin, ai nevoie de pus la punct câteva aspecte. 

De ce să alegeți o cabană din lemn?

Presupune mai întâi de toate un aer mai rustic. Însă, din punct de vedere al avantajelor practice sunt mai multe implicații și aici vorbim despre:

  • Costurile de construcție sunt mai mici, cu până la 40% față de construcțiile clasice. 
  • Timpul de construire este mai mic, aspect despre care am mai detaliat aici pe blog. 
  • Materialul este eco friendly și de o elasticitate ce permite ca o construcție de acest tip să reziste mai bine la cutremure. 
  • Confort termic absolut, indiferent de anotimp, într-o construcție din lemn veți avea parte de temperaturile optime. Adică verile aveți răcoare în interior și iernile veți observa că se mențin foarte bine temperaturile. 
  • Nu se impune nevoia de prea mulți stâlpi de susținere în interior. 
  • Sunt versatile, atât din punct de vedere al compartimentării, cât și în ceea ce privește amenajarea și finisajele. 

Cum aleg un plan de cabană din lemn?

Similar cu orice alt tip de construcție și în cazul cabanelor din lemn aveți nevoie de un proiect. Alegerea acestuia depinde, într-o oarecare măsură de tipul de suprafață pe care o aveți disponibilă. Terenul dictează și poziționarea construcției. În cazul cabanelor vorbim din start despre suprafețe restrânse. 

Din galeria noastră vă puteți alege planul potrivit, în funcție și de disponibilitatea bugetului. Vă prezentăm idei din nevoia de a vă inspiră, însă suntem la fel de bine deschiși la ce veți propune.  Dacă aveți propria viziune despre cum să arate cabana din lemn, specialiștii noștri sunt gata să își pună expertiză în slujba voastră.  

Aleg tratarea lemnului sau nu?

Veți observa din pagina noastră că fiecare proiect are prețuri diferite, în funcție de serviciile incluse. Costul tratamentelor pentru lemn pot fi excluse, însă luați aminte că necesitatea acestora are o amprentă asupra durabilității lemnului. Sunt aplicate tratamente pentru:

  • Umezeală. 
  • Incendii. 
  • Diverse tipuri de ciuperci ce pot afecta lemnul. 
  • Insecte, printre care cele frecvent întâlnite sunt carile. 

A nu se confunda aceste tratamente aplicate cu vopseaua pe care lemnul o va avea, în lipsa tratamentelor pentru care un client optează. 

A se lua în calcul de asemenea că pot dura câteva luni până când construcția va fi gata. Totul începe însă cu un plan și cu speranțe, continuând mai apoi cu munca specialiștilor. Sunteți pregătiți să faceți acest pas? 

Ha tetszik oszd meg barátaiddal!