Ce este o casă din grinzi de lemn?

Ce este o casă din grinzi de lemn?

Atunci când se construiește o casă din lemn, calitățile de neegalat ale lemnului vor ieși în evidență: lemnul este un material de construcție excelent, fiind în același timp ecologic, economic și durabil.

Lemnul ca material de construcție

Lemnul este ușor și versatil, cu rezistență ridicată, fără încărcătură electrostatică sau radiații. În comparație cu alte materiale de construcție, lemnul este cel mai bun izolator. Are o rezistență ridicată în comparație cu greutatea. Diversitatea materialelor din lemn și ușurința cu care poate fi combinat cu alte materiale fac din acesta un material de construcție universal, ideal pentru spațiile de locuit moderne și pentru cerințele inovatoare.

Ecologic

Lemnul este singura sursă veșnic regenerabilă de energie. Pe lângă faptul că trebuie să avem grijă de una dintre cele mai mari comori ale Transilvaniei, pădurea, putem trăi în armonie cu natura într-un mod responsabil față de mediu, prin utilizarea chibzuită a lemnului. Prelucrarea industrială a lemnului nu eliberează substanțe nocive și poate fi prelucrat complet, fără a genera deșeuri. Cu o proiectare, o construcție și o tehnologie adecvate, impactul asupra mediului al construcției unei case din lemn este foarte redus.
Lucrul cu lemnul reduce cu 50% consumul de energie, comparativ cu folosirea cimentului și cu 80% în comparație cu cărămizile.

Lemnul captează dioxidul de carbon responsabil de încălzirea globală, iar atunci când este utilizat în case creează un rezervor de carbon pe termen lung care reduce emisiile de carbon cu aproximativ 0,8 tone pe metru cub. Prin înlocuirea materialelor de construcție convenționale cu lemnul, fiecare metru cub de lemn reduce emisiile de CO2 în atmosferă cu o medie de 0,8 tone.

Atunci când locuiți într-o casă de lemn, vă integrați în natură într-un mod ecologic.

Economie

O casă din lemn se construiește ușor și rapid iar întreținerea este rentabilă. Nivelul ridicat de prefabricare reduce semnificativ timpul de construcție. În funcție de tipul de casă și de gradul de prefabricare, structura comandată poate fi construită în cel mult o săptămână. Lucrările de construcție se reduc aproape exclusiv la asamblare. Acest lucru reduce semnificativ perioada de finanțare pentru utilizator. Pe lângă toate acestea, construcția uscată este cea mai curată și mai ecologică formă de construcție. Pe toată durata vieții, o casă din lemn este mai economică decât cele din cărămidă sau beton. Pereții din lemn izolează de 15 ori mai bine decât betonul, de 400 de ori mai bine decât oțelul și de 1770 de ori mai bine decât aluminiul. Potrivit unor surse, un perete de lemn de 2,5 cm izolează mai bine căldura decât un perete de cărămidă de 11,4 cm.

O izolație bine concepută reduce semnificativ costurile de încălzire și emisiile de CO2. O bună izolare termică este ușor de realizat în timpul construcției unei case din lemn. Pe de o parte, lemnul are proprietăți bune de izolare, iar pe de altă parte, structura permite instalarea unor straturi groase de izolație. Normele actuale cu privire la izolarea termică a clădirilor pot fi cu ușurință respectate și chiar depășite. Datorită izolației adecvate, casele din lemn sunt calde iarna și răcoroase vara. Prin adaptarea grosimii izolației, putem controla această capacitate în funcție de nevoile individuale.

Durabilitate

Contrar unor concepții total greșite, lemnul este unul dintre cele mai durabile materiale de construcție. Întreținute și îngrijite corespunzător, casele din lemn vor dura chiar și secole întregi. În Siberia, Lituania și țările scandinave, multe case din lemn vechi de 600-700 de ani sunt încă intacte. În plus, fiabilitatea și durabilitatea caselor din lemn construite cu tehnologii moderne este foarte atractivă.

Ha tetszik oszd meg barátaiddal!